International Mikkeli Day

International Mikkeli Day ohjelma

International Mikkeli Day (IMD) on Mikkelin seudun kaikkien toisen ja kolmannen asteen oppilaitosten yhteistyössä järjestämä kansainvälinen päivä. Tapahtuman tarkoitus on tuoda esille ja keskustella kansainvälisyyden merkityksestä ja rikkaudesta Mikkelissä.

International Mikkeli Day IMD    

Kauppakeskus Stellan tähtitori

Ke 9.11.2016 klo 11-15

International Mikkeli Day tulee taas! Nyt entistäkin värikkäämpänä ja monikulttuurisena. Meillä on ilo saada tapahtumaamme mukaan suvaitsevaisuuden puolestapuhuja, RAP-artisti Musta Barbaari. Tule kuulemaan hänen haastattelunsa!

Tapahtumassa julkistetaan ensimmäistä kertaa Kansainvälinen mikkeliläinen 2016.  Digital IMD Adventure –pelissä näet, kuinka kansainvälinen Mikkeli oikeastaan onkaan. Eri puolilla kaupunkia sijaitsevilla rasteilla voit tutustua Language Cafe –toimintaan ja Mikkelissä asuviin ulkomaalaisiin. Seikkailun kieli on englanti ja tarvitset mukaasi älylaitteen.

Tapahtumassa on paljon musiikki- ja tanssiesityksiä eri kulttuureista ja International Mikkeli Day oppilaitoskilpailutyöt esitellään päivän aikana.   Kulttuuritorin ständeillä pääset muun muassa maistelemaan eksoottisia makuja ympäri maailman. Tapahtuman avaa matkailujohtaja Maisa Häkkinen. Monikulttuurisuuden merkityksestä alueen mainekuvalle puhuu kaupunginjohtaja Timo Halonen ja tilaisuuden juontajina toimivat opettaja Tiia Neuvonen Etelä-Savon ammattiopistosta sekä lukiolaiset Kobra Amini ja Aleksi Vitikainen.

International Mikkeli Day IMD -tapahtuman toteutuksessa ovat mukana kaikki Mikkelin toisen ja korkea-asteen oppilaitokset sekä Mikkelin kaupunki. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Ohjelma tarkentuu lähiaikoina. Merkitse päivämäärä jo kalenteriisi!

 Tervetuloa!