Etusivu

Mikkelin yliopistokeskus (MUC) on verkostomallinen tiedeyhteisö, jonka toiminta perustuu tieteelliseen tutkimukseen, yliopisto-opetukseen ja vuorovaikutukseen ympäröivän yhteiskunnan kanssa.

Yliopistokeskus perustuu sopimukseen Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston sekä Mikkelin kaupungin välillä. MUC:n vahvuutena on kolmen emoyliopiston osaamiseen pohjautuvat ja valtakunnallisesti erottautuvat osaamisalat, jotka samalla vastaavat alueellisiin tarpeisiin.

 

 

 

Mikkelin yliopistokeskus (MUC) jakoi käyttäjän Kansalliskirjasto - The National Library of Finland kuvan. ... See MoreSee Less

Kansalliskirjastossa on digitoitu yli neljä miljoonaa sivua sanomalehtiä. Digitoidut lehdet löytyvät osoitteesta: digi.kansalliskirjasto.fi. Vapaassa käytössä on lehdistä noin puolet eli ne, jotka ovat ilmestyneet ennen vuotta 1910. Rajatussa käytössä ovat sitä uudemmat lehdet. Lehtiä pääsee lukemaan vapaakappalekirjastoissa eri puolella maata. Aviisi-projektin pilottialueella Mikkelissä mm. kouluissa, kirjastossa, museossa ja arkistoissa pääsee lukemaan myös tiettyjä uusia digitoituja lehtiä. Digi.kansalliskirjasto.fi-palvelu sisältää lisäksi yli 6 miljoonaa sivua aikakauslehtiä. Sanomalehtiä digitoitu yhteensä 4 035 204 sivua niistä vapaassa käytössä 1 963 455 sivua (48%) (-1910). ja rajatussa käytössä 2 071 749 sivua (52%) (1911-).

View on Facebook

Mikkelin yliopistokeskuksen henkilöstön ja muiden Lönnrotinkadun kampustoimijoiden yhteistä syyskauden avausta vietettiin iloisissa tunnelmissa Ravintola Kampus Amicassa. Tilaisuudessa oli mukana myös liikunnanohjaaja, ravinto- ja mentaalivalmentaja Mari Kamppi, joka antoi vinkkejä työssäjaksamiseen.

Samassa yhteydessä paljastettiin myös vuoden 2016 positiivisin muccilainen - Lappeenrannan teknillisen yliopiston Vihreän kemian laboratoriossa työskentelevä Mikko Rantalankila. Mikkoa on luonnehdittu henkilöksi, joka on kiva ja aina avulias sekä hyväntuulinen. Siinä meille kaikille hyvä ohjenuora syyskauteen!

KUVAT: Ulla Jurvanen, MUC
... See MoreSee Less

View on Facebook